Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

UX Designer

Het Financieele Dagblad is op zoek naar een ervaren UX Designer die gewend is mee te draaien binnen een agile ontwikkelproces. Ben jij een frontrunner gedreven door technologie? Barst je van de ambitie om hoogstaande digitale producten te ontwikkelen en ben je gefascineerd door de digitalisering van de samenleving en media in het bijzonder? Dan is de functie van UX Designer bij het FD iets voor jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf

FD Mediagroep helpt ondernemers, bestuurders en beslissers om betere beslissingen te nemen door overzicht, inzicht én (vooruit)zicht te bieden met journalistieke merken en hoogstaande kwalitatieve producten. Dit doen we onder andere met de nieuwsmerken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en Company.info. FDMG is de meest vooraanstaande nieuws en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. 

Het Financieele Dagblad zoekt een enthousiaste en gedreven UX Designer die verantwoordelijk wordt voor het ontwerp van onze digitale producten: de apps en websites. Hiertoe werk je nauw samen met de leden van het multidisciplinair FD digitaal team (Product Owner, Adjunct Hoofdredacteur Digitaal, Digitaal Marketing Manager) en de afdeling Development. Je rapporteert aan de chef Information Design. Het Financieele Dagblad is de eerste Nederlandse krant die volledig digital first is gaan werken en er bewust voor heeft gekozen de nieuwsvoorziening achter een betaalmuur te plaatsen. Daarmee is de digitale transformatie nog niet afgerond. Als UX Designer lever je een grote bijdrage aan deze transformatie.

De verantwoordelijkheden van de UX Designer:

Ontwikkelen van ontwerpen
Als UX Designer ontwikkel je toegankelijke ontwerpen waarin de journalistieke inhoud van Het Financieele Dagblad op logische en overzichtelijke wijze gepresenteerd wordt aan de gebruiker. Tijdens dit proces analyseer je en maak je problemen en uitdagingen zichtbaar op basis van data, analytics, user research en concurrentie analyse. Je ontwerpt flows, mockups en prototypes en werkt UX in UI en visueel design verder uit. Je bewaakt en ontwikkelt UX en design guidelines ten behoeve van de productontwikkeling. Hierbij sla je een brug tussen de afdelingen Digitaal en Information Design.

Vertalen van de wensen van de gebruiker
Als ervaren UX Designer zie je het vertalen van de wensen en behoeften van gebruikers in een design als jouw ambacht. Je bent in staat om op basis van klant- en businessbehoeften de ontwerpen van onze digitale producten (verder) te ontwikkelen. Hierbij ben je gewend om op te treden als ambassadeur van de gebruiker. Je kunt de organisatie vooruit helpen door te denken in mogelijkheden, pro-actief handelen en onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.

Wie ben jij?

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante opleiding op WO/HBO niveau afgerond. Daarnaast heb je meer dan 3 jaar relevante ervaring als UX Designer voor mobiele apps en/of websites. Je beschikt over kennis, inzicht en affiniteit met het journalistieke proces en hebt een zeer goed gevoel voor beeld, vormgeving en techniek. Daarbij heb je een heldere visie op zaken als usability en andere design principes. Je vertaalt jouw designs naar heldere guidelines en/of prototypes richting ontwikkelaars. Hierbij heb je oog voor detail, maar ook voor de grote lijnen.

Als collega ben jij een inspiratie voor anderen en werk je altijd met veel energie en enthousiasme. Je bent een sterke communicator met een uitstekend analytisch en strategisch denkvermogen. In communicatie kan je makkelijk schakelen tussen de verschillende niveaus, waardoor je zowel goed kan samenwerken binnen het eigen team als met andere afdelingen. Tot slot volg je vanzelfsprekend de online trends en ontwikkelingen op de voet.

Software

Must-haves: Design (Adobe XD, Sketch of vergelijkbaar), Analytics (Google Analytics).

Nice to have: Frontend skills (CSS, HTML, Javascript), Prototyping (Invisio), Collaboration tools (Zeplin, Sympli), User research (Hotjar, Optimizely).

Wat bieden wij?

Bovenal een uitdagende functie binnen Het Financieele Dagblad. Als onderdeel van het nieuwe, multidisciplinaire team bouw je aan de verdere digitalisering van het FD. De FD Mediagroep zit midden in de transitie naar een multimediaal uitgeefbedrijf. Je wordt omringd door een team van gedreven collega’s die allemaal mee vorm geven aan deze verandering. Dit is een unieke kans om deel uit te maken van een dynamische omgeving van bepalende nieuws- en informatieproducten. Het FD is gevestigd op een goed bereikbare locatie in Amsterdam, nabij het Amstel-station.

Interesse?

Heb jij affiniteit met data en nieuws/content en herken jij jezelf in de functie van UX Designer die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

 

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

Herinner mij later

"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014