Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Senior Product Owner

Ben jij een frontrunner, gedreven door technologie? Barst jij van de ambitie om hoogstaande digitale producten te ontwikkelen? Ben jij gefascineerd door de digitalisering van de samenleving en media in het bijzonder? Ben jij een ervaren Product Owner en weet jij hoe het is om met een agile development team sprints te draaien? Dan is de functie van Senior Product Owner voor Het Financieele Dagblad iets voor jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf

FD Mediagroep helpt ondernemers, bestuurders en beslissers om betere beslissingen te nemen door overzicht, inzicht én (vooruit)zicht te bieden met journalistieke merken en hoogstaande kwalitatieve producten. Dit doen we onder andere met de nieuwsmerken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en Company.info. FDMG is de meest vooraanstaande nieuws en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland. 

Het Financieele Dagblad is de eerste Nederlandse krant die volledig digital first is gaan werken en er bewust voor heeft gekozen de nieuwsvoorziening achter een betaalmuur te plaatsen. Daarmee is de digitale transformatie nog niet afgerond. Als Senior Product Owner lever je een grote bijdrage aan deze transformatie.

De verantwoordelijkheden van de Senior Product Owner:

Identificeren van kansen in de markt
Aan de hand van analyses van data en klantonderzoeken identificeer jij kansen voor de doorontwikkeling van nieuwe en bestaande digitale producten. Daarbij ben je op de hoogte van de technische (on) mogelijkheden en op zoek naar ruimte voor verbetering.

Vertalen van klantvraag naar product oplossingen
Door jouw ruime ervaring als Senior Product Owner in een online omgeving spreek jij zowel de taal van IT als van de business en beschik je over ruime technische ervaring. Je bent in staat problemen en vragen van klanten te vertalen naar een werkbare oplossing. Je hebt een heldere visie op zaken als usability, online trends, design principes, internet ontwikkeling en online marketing. Je bent creatief in het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten en het verder ontwikkelen van bestaande succesvolle producten.

Digitale (uitgeef) producten ontwikkelen en doorontwikkelen
Jij vindt het een uitdaging om mooie applicaties te ontwikkelen. Je zult in eerste instantie aan onze website en nog drie andere native apps van het Financieele Dagblad werken. Je werkt nauw samen met ICT ontwikkelaars. Je beheert de backlog, geeft demo's en je bent onderdeel van een zelfsturend multidisciplinair team met redactie en marketing. Je hebt oog voor de verschillende stakeholders en weet hun wensen goed te managen. Je staat sterk in jouw schoenen en verliest het belang van jouw product niet uit het oog. Je weet inhoudelijk waar je het over hebt en weet dit ook over te brengen naar jouw stakeholders.

Coachen en motiveren van jouw team
In deze functie werk je samen met een team van twee Product Owners. Je bent hands-on en stuurt je teamleden aan op kwaliteit en effectiviteit.

Ons aanbod voor jou

Wij bieden een dynamische omgeving met leuke, jonge professionals binnen een relatief jong bedrijf. Je krijgt de kans je eigen stempel te drukken op ons product en dit naar jouw beste idee verder te ontwikkelen. Daarbij bieden we een aantrekkelijk salaris, een uitstekende pensioenvoorziening en een kantoor op een toplocatie (naast het Amstelstation). We bieden je coaching, training en de mogelijkheden om je kennis en ervaring naar het volgende niveau te tillen.

Interesse?

Heb jij affiniteit met data en nieuws/content en herken jij jezelf in de Senior Product Owner die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

 

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

Herinner mij later


"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014