Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Redacteuren/Verslaggevers en Eindredacteuren

 

Een publiek geheim? Het Financieele Dagblad (FD) wordt in steeds bredere kring ontdekt en gewaardeerd. Een passie voor nuchtere feiten, achtergrondartikelen die echt tot inzicht leiden, grondige onderzoeksjournalistiek, een gevoelige maatschappelijke antenne, onpartijdig en wars van hypes. Misschien wel de meest inhoudelijke krant van Nederland, om een gewaardeerde concurrent te parafraseren?

Krant? Een ijzersterk mediumtype waarin we ook komend jaar opnieuw investeren. Want we houden de gedrukte verschijning van het FD met onze abonnees graag op niveau. Intussen groeien we digitaal, met bestaande en nieuwe digitale uitgaven. We gingen als eerste redactie in Nederland digital only werken. Zo worden we inhoudelijk en qua toegankelijkheid onmisbaar voor intussen meer dan 80.000 betalende lezers. Onze ambities reiken verder. En die maken we graag waar met jou. We zoeken goed opgeleide journalisten met een diepe en veelzijdige belangstelling voor financiën, economie en bedrijfsleven.

Digital savvy, toegankelijk schrijven, oog voor visualisatie en soepel in de samenwerking, zo kenmerken onze nieuwe talenten zich.

We hebben niet minder dan vijf vacatures!

REDACTEUR/VERSLAGGEVER INNOVATIE EN TECHNOLOGIE

Breed en diep geïnformeerd over trends in innovatie en technologie. Uitstekend nationaal en internationaal netwerk. Vanuit economische invalshoek beschrijven van impact van robotisering, deelplatforms en kunstmatige intelligentie voor bedrijven, werknemers, consumenten en burgers. Oog voor gevolgen disruptie: voor verdienmodellen, economie en wet- en regelgeving. Ontsluit technisch ingewikkelde onderwerpen voor de lezer én duidt snel de impact voor de samenleving.

REDACTEUR/VERSLAGGEVER ECONOMIE, BINNEN- EN BUITENLAND

Uitstekend opgeleide econoom. Duidt conjuncturele en structurele ontwikkelingen van de economieën in binnenland en buitenland. Oog voor trends in overheidsfinanciën, concurrentieverhoudingen tussen bedrijven, monetair beleid en gedragseconomie. Initiatief, pro-actief en beheersing van alle journalistieke genres: nieuws, analyses, interviews, reportages en portretten.

REDACTEUR OPINIE NIEUWE STIJL

Vernieuwende spil in de dialoog op fd.nl en in de krant. Scherp oog voor nieuwe visies op financieel-economisch terrein, nationaal en internationaal. Overtuigend in het aantrekken van toonaangevende opiniemakers en experts over thema’s als vijandige overnames, vast versus flex op de arbeidsmarkt, kansen en kosten in de zorgsector, maatschappelijke impact van nieuwe technologie, vestigingsklimaat, monetair beleid, overheidsfinanciën et cetera.

EINDREDACTEUR FD FOCUS (2X)

Na recente lancering van de eerste FD Focus met nadruk op fin, tech & innovatie komen we met nieuwe versies die zich concentreren op finance, recht & advies en finance, management & ondernemerschap. Journalistieke kennis van die terreinen is een must. Dagelijkse redactie en eindredactie van Focus artikelen. Scherpe selectie van onderwerpen uit de vrijwel permanente stroom berichten en achtergrondverhalen van de FD-redactie. Herschrijven tot een FD Focus-artikel: de essentie van de berichtgeving gevat in een kernachtig artikel, gepresenteerd en geredigeerd voor mobiel.

REAGEREN

Jouw pitch en CV (graag in één document) zien we graag uiterlijk op 31 oktober tegemoet. Bereid je voor op een intensieve en dynamische selectie. Verras nu de redactie van het FD en straks onze lezers.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina

"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014