Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Redacteur Beurzen en Markten

Voor de versterking van onze redactie in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ervaren redacteur. Heb jij een scherp analytisch vermogen en een heldere pen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werken bij een vernieuwend en ondernemend mediabedrijf

Het FD richt zich op lezers op invloedrijke posities in het bedrijfsleven en bij de overheid. We groeien hard en de grens van 100.000 abonnees is binnen bereik. Daarmee zijn we een van de meest succesvolle media in het digitale tijdperk. Onlangs zijn we uitgeroepen tot European Newspaper of the Year vanwege het nieuwe ontwerp van de krant en de online publicaties.

Het FD is onderdeel van de FD Media Groep, een organisatie met een hoog ambitie- en kennisniveau waar medewerkers samenwerken aan succesvolle uitgaven zoals BNR Nieuwsradio, Company.info, Energeia, ESB, Fondsnieuws en Pensioen Pro.

Verantwoordelijkheden van de Redacteur Beurzen en Markten zijn o.a.:

Als redacteur Beurzen en Markten schrijf je over een van de kernterreinen van het FD: de financiering van bedrijven en overheden door beleggers. Nederlandse particulieren, verzekeraars en pensioenfondsen beleggen wereldwijd duizenden miljarden euro’s. Voor bedrijven en overheden zijn financiële markten in belangrijke mate van invloed op hun beleid en strategie.

Je maakt deel uit van een team van zo’n tien collega’s. Je beschrijft in nieuwsartikelen, reportages en analyses over hoe macro-economie de beurzen raakt en andersom, over flitshandel en over particuliere beleggers. Je beschikt over een brede algemene kennis van politiek, technologie en internationale ontwikkelingen. Specifieke kennis van de beurs is meegenomen maar geen voorwaarde.

Goede redenen om te werken bij Het Financieele Dagblad:

  • Een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een dienstverband van 32 a 38 uur.
  • Een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation.
  • We bieden cursussen aan om je financieel bij te spijkeren.

Interesse?

Wacht dan niet langer en reageer voor 1 augustus met een uitgebreid CV en motivatiebrief. Vragen over de functie? Neem contact op met Cor de Horde (06 – 50 52 28 38), chef van de afdeling.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

Herinner mij later


"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014