Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Jelle Maasbach

Jelle

Jelle Maasbach, beurscommentator bij BNR Nieuwsradio, in dienst sinds 2014.

Als jong broekie begon ik in 2009 met een korte stage bij nieuwszender RTL Z. Voor financiële journalisten een ongekend spannende tijd. De Amerikaanse bank Lehman Brothers ging failliet, beurzen kelderden en er brak een recessie uit. Het werk bij RTL Z combineerde ik al snel met BNR Nieuwsradio, en na jaren van freelancen tekende ik in 2014 mijn vaste contract bij deze radiozender.

Ik heb veel verschillende dingen bij BNR mogen doen. Het mediaoverzicht presenteren in de ochtend- en middaguitzending, audiobijdrages maken, op pad als verslaggever en samen met een collega een complete non-stop nachtuitzending produceren. Totdat ik vorig jaar mijn droombaan kreeg aangeboden: beurscommentator in de Ochtendspits, de nieuwsuitzending in de ochtend. Veel eerder dan ik zelf had verwacht, ik ben pas 27 jaar.

Oké, de baan heeft zijn nadelen: opstaan om 03.45 uur. Maar het is en blijft ontzettend gaaf. Ik bespreek niet alleen de Nederlandse- en Amerikaanse beurs, maar ook de grote economische onderwerpen. Denk aan de mogelijke exit van Griekenland of Groot-Brittannië, de ongekend lage olieprijs of de economische problemen in China.

Ik werk bovendien met een ontzettend gaaf team. Met zijn allen zorgen we er de hele dag voor dat luisteraars alles meekrijgen, niks missen. Best knap voor zo’n kleine redactie. Je beslist in samenspraak met de eindredacteur wat je in de uitzending gaat doen. Voor creativiteit en eigen ideeën is alle ruimte. Dat maakt het dat het voor een journalist hier fantastisch is om te werken!

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? Klik hier voor de actuele vacatures!