Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Freelance Eindredacteuren

FD zoekt nieuw journalistiek talent: freelance eindredacteuren

 

Het Financieele Dagblad wordt in steeds bredere kring ontdekt. We hebben een passie voor nuchtere feiten, zijn onpartijdig en wars van hypes. Misschien zijn we wel de meest inhoudelijke krant van Nederland, om een gewaardeerde concurrent te parafraseren.
Krant? We houden de gedrukte verschijning van het FD met onze abonnees graag op niveau. Intussen groeien we digitaal, met bestaande en nieuwe uitgaven. We gingen als eerste redactie in Nederland digital only werken. Een apart krantenteam maakt dagelijks de papieren uitgave. Zo zijn we onmisbaar voor intussen 80.000 betalende lezers. Onze ambities reiken verder. En die maken we graag waar met jou.

We zoeken:

  • goed opgeleide, freelance eindredacteuren met een diepe en veelzijdige belangstelling voor financiën, economie en bedrijfsleven 

  • WO werk- en denkniveau 

  • Affiniteit met financieel-economische onderwerpen 

  • Goed ontwikkeld nieuwsgevoel 

  • Snel en accuraat werken onder tijdsdruk 

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal 

  • Bereidheid om in de avonduren te werken 

  • Vaardigheid met InDesign een pre 

  • Vermogen om uiteenlopende technische systemen je snel eigen te maken 

  • Vermogen om complexe onderwerpen te doorgronden en te kunnen omzetten in heldere bewoordingen  

Taken

Als Freelance Eindredacteur Krant maak je deel uit van het team dat dagelijks de krant voor de volgende dag maakt. Het is jouw taak om de artikelen die eerder op de dag op het web zijn verschenen in de krant te zetten. Je zorgt ervoor dat de teksten op maat zijn en schrijft koppen, woordkaders, intro’s en bijschriften. Ook overleg je met de schrijvende redacteuren over het actualiseren van hun online artikelen voor de krant van de volgende dag. Als eindredacteur richt je een deel van de krantenpagina’s zelfstandig in waarbij je stuurt op nieuwswaarde en overzicht. Je selecteert pagina’s uit de beschikbare sjablonen, importeert de teksten van het web en maakt ze persklaar. Tevens houd je laat binnenkomend nieuws in de gaten. Hierin word je bijgestaan door de schrijvende redacteuren in de avondploeg. Het krantenteam staat onder leiding van de chef krant. Het werk vindt vooral plaats in de namiddag en avond.

Het rooster van Freelance Eindredacteur Krant kan worden afgewisseld met dagdiensten als Freelance Eindredacteur Web. In die functie redigeer je vooral nieuwsberichten en soms ook achtergrondstukken die gedurende de dag worden geschreven door de 'nieuwstafel' van het FD. We werken met een eigen content management systeem, maar ervaring met bijvoorbeeld Wordpress is handig. Je stuurt ook berichten uit naar sociale media.

Interesse?

Stuur dan voor 4 maart je c.v. met motivatie aan Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD via onderstaande solliciteer button. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wij zijn nieuwsjagers met een voorliefde voor cijfers en inhoud."

ilse
Ilse Zeemeijer
Redacteur ‘innovatie’ bij het FD Mediagroep
In dienst sinds 2013

 

"De FD Mediagroep heeft een informele werksfeer en een heel platte organisatie"

Jeroen Snoeij
Jeroen Snoeij
Lead developer bij FD Mediagroep
In dienst sinds 2014

 

"De laatste jaren is de FD Mediagroep sterk aan het uitbreiden"

Lydian de Kruiff
Lydian de Kruiff
Concept developer bij FD Mediagroep/BNR Networks
In dienst sinds 2005

 

"Voor goede ideeën is er altijd ruimte, ongeacht leeftijd en aantal vlieguren van redacteuren."

Pieter Couwenbergh
Pieter Couwenbergh
Algemeen verslaggever bij FD Mediagroep
In dienst sinds 1999