Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Digital Marketeer (met specialisatie engagement)

Heb jij kennis van digitale activatie/engagement en app marketing? Weet jij vanuit data en inzichten, opvallende en effectieve campagnes te ontwikkelen met als doel de engagement te verhogen en lezers/bezoekers/luisteraars/abonnees meer en langer aan ons te binden? Dan zijn wij bij FD Mediagroep op zoek naar jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf

FD Mediagroep is getransformeerd van een traditioneel krantenbedrijf naar een innovatief technologiebedrijf. Met de sterke merken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Company.info, Fondsnieuws, Energeia, ESB, Pensioen Pro en Webservices.nl zijn wij de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

Digital Marketeer

De afdeling Marketing binnen FD Mediagroep is verantwoordelijk voor de groei van de oplage en omzet uit de lezersmarkt. Hiertoe worden voortdurend proposities en campagnes voor FD, BNR & Pro’s ontwikkeld en onderhouden. Binnen deze afdeling maakt de Digital Marketeer deel uit van de (digitale) marketingafdeling en legt verantwoording af aan de Manager Digitale Marketing.

De verantwoordelijkheden van de Digital Marketeer:

Mede ontwikkelen van de engagement strategie
Jij formuleert in samenwerking met de Manager Digitale Marketing en in overleg met de Marketing Managers van FD, BNR en de Pro’s de kaders met betrekking tot de te voeren engagement (marketing) strategie voor Het Financieele Dagblad, BNR & de Pro's. Hiernaast zorg jij ook voor de uitvoering van de engagementstrategie, plannen en de continue optimalisatie ervan. Dit in nauwe samenwerking met collega’s van de (digitale) marketing, content sales afdeling, de marketing data analist en de redactie(s).

Verhogen van de engagement
Als Digital Marketeer snap je de klantreizen van de verschillende klanten/lezers/luisteraars over de verschillende platformen (papieren uitgaven, sites, apps, nieuwsbrieven, events etc.) heen. Jij werkt datagedreven en begrijpt waar de verbeter- en ontwikkelpunten zitten, om zo de customer experience te optimaliseren, engagement te verhogen, lezers/luisteraars vast te houden en te transformeren naar loyale klanten.

App Marketing/Nieuwsbrieven
Jij hebt ervaring in app marketing en zult voor de verschillende bestaande en nieuw te ontwikkelen apps (o.a. FD App, FD E-paper App, BNR App) marketingcampagnes t.b.v. engagement bedenken en uitvoeren. Daarnaast weet jij hoe je nieuwsbrieven moet vermarkten en zet deze kennis in om hiermee de gewenste groei te realiseren.

Data & Trends
Jij definieert (mede) de metrics die het succes van engagement meten. Op basis van deze metrics analyseer jij (mede) de resultaten met behulp van data verkregen via verschillende bronnen (analytics, onderzoek, gebruiksfeedback etc.). Zodoende zorg je voor een diepgaand inzicht in de successen en verbeterpunten van jouw engagement strategie. Jij volgt de meest relevante ontwikkelingen, trends en markt concurrentie op het engagement vlak nauwgezet en deelt jouw kennis met de rest van de organisatie.

Ons aanbod aan jou

Werken bij een datagedreven mediabedrijf met veel mogelijkheden. Wij bieden een fulltime baan (36 uur per week), volop ontwikkelmogelijkheden en een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation.

De platte structuur en korte lijnen binnen én tussen de verschillende merken scheppen de ruimte om ideeën te delen en kansen te pakken. Bij FD Mediagroep werken mensen die het verschil willen maken en voorop willen lopen in de maatschappij. Mensen die willen werken in een energieke organisatie met een hoog ambitie- en kennisniveau en mensen die samen willen werken aan succes.

Interesse?

Ben jij ondernemend, creatief en heb je digitaal marketing bloed? Ben jij de Digital Marketeer die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wij zijn nieuwsjagers met een voorliefde voor cijfers en inhoud."

ilse
Ilse Zeemeijer
Redacteur ‘innovatie’ bij het FD Mediagroep
In dienst sinds 2013

 

"De FD Mediagroep heeft een informele werksfeer en een heel platte organisatie"

Jeroen Snoeij
Jeroen Snoeij
Lead developer bij FD Mediagroep
In dienst sinds 2014

 

"De laatste jaren is de FD Mediagroep sterk aan het uitbreiden"

Lydian de Kruiff
Lydian de Kruiff
Concept developer bij FD Mediagroep/BNR Networks
In dienst sinds 2005

 

"Voor goede ideeën is er altijd ruimte, ongeacht leeftijd en aantal vlieguren van redacteuren."

Pieter Couwenbergh
Pieter Couwenbergh
Algemeen verslaggever bij FD Mediagroep
In dienst sinds 1999