Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Correspondent in China

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf

Het Financieele Dagblad werd onlangs uitgeroepen tot European Newspaper of the Year 2018. Bij het FD, onderdeel van de FD Mediagroep, werken redacteuren die toonaangevend willen zijn met relevante verhalen en betrouwbare feiten. FDMG kenmerkt zich als een energieke organisatie met een hoog ambitie- en kennisniveau waar medewerkers samen werken aan succes.

FD Mediagroep is getransformeerd van een traditioneel mediabedrijf naar een innovatief informatie- en databedrijf. Met sterke merken als Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Company.info, Sizo, Fondsnieuws, Energeia, ESB, Pensioen Pro vormt de FD Mediagroep de meest vooraanstaande nieuws- en informatiebron voor zakelijk Nederland.

Wij zijn op zoek naar:

Een freelance correspondent in China die schrijft over zowel brede economische, maatschappelijke en politieke thema’s, als over individuele personen en bedrijven. Voor het FD zijn belangrijke onderwerpen onder andere handelsoorlogen, privacy, economisch beleid en bedrijven als Huawei, Tencent en Alibaba.

Onze correspondent moet reislustig zijn en alle journalistieke genres beheersen: analyses, reportages, portretten en snel, scherp geschreven nieuwsstukken voor het web. Onze man of vrouw in China toont initiatief, is flexibel en denkt multimediaal. Degenen die het Chinees machtig zijn, hebben een belangrijk streepje voor. Standplaats bij voorkeur Peking, Sjanghai of Hong Kong.

Interesse?

Sollicitaties (korte motivatie en uitgebreid cv) ontvangen wij graag uiterlijk zondag 24 maart. Referenties en enkele voorbeelden van recente artikelen worden op prijs gesteld. Voor meer informatie over de functie bel met Giel ten Bosch 06 5184 2830, chef Nieuws online.

Direct solliciteren met CV

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

Herinner mij later


"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014