Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Corporate Recruiter

Krijg jij energie van het bouwen van de recruitmentfunctie in de organisatie? Vind en bind jij de juiste kandidaten? En weet jij het werkgeversmerk op een innovatieve manier te laden? Dan is deze functie bij FD Mediagroep echt iets voor jou!

FD Mediagroep is getransformeerd van een traditioneel krantenbedrijf naar een innovatief informatiebedrijf in het financieel economisch domein. Wij bieden ondernemers, bestuurders en beslissers toegang tot actuele, onafhankelijke en relevante informatie en het bijbehorende netwerk.

De afdeling HR is actief betrokken bij de constante ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers. Ter versterking van het HR-team zoeken wij een Corporate Recruiter (32-36 uur). Als Recruiter bouw jij mee aan het werkgeversmerk van FDMG in het algemeen en van de onderliggende bedrijven in het bijzonder (Het Financieele Dagblad, FD Business, BNR Nieuwsradio en Company.Info), je versterkt de wervingskracht van onze organisatie en optimaliseert ons recruitmentproces. Je weet op die manier nieuwe doelgroepen te bereiken en binnen te halen. Door medewerkers met verschillende persoonlijkheden, achtergronden en expertises aan FDMG te verbinden, draag je bij aan de versterking van onze organisatie.

De functie van Corporate Recruiter is nieuw binnen het HR-team van FDMG. Je krijgt veel ruimte jouw expertise in te zetten, de functie zélf vorm te geven en innovatieve methodes te implementeren. Je beschikt over goede communicatieve en adviesvaardigheden, doortastende gesprekstechnieken en weet hoe je het recruitmentproces op een gestructureerde manier kunt verbeteren. Je bent zelfstandig, ondernemend en een echte netwerker. Je hebt oog voor talent en diversiteit en je weet de sollicitant te enthousiasmeren voor de missie, visie en ambities van FDMG. Daarnaast vertrouwt de organisatie op jouw expertise en leid je ook hen vlekkeloos door het sollicitatieproces.

Wat ga je doen?

 • Je stelt wervingsplannen op om de juiste professionals te vinden (vast en freelance), gebruikmakend van diverse manieren van sourcing en social media. Daarbij werk je intensief samen met de business om behoefte en gezochte profielen scherp te krijgen.
 • Je zorgt voor aansprekende, wervende vacatureteksten en voor een altijd actuele vacaturesite.
 • Je begeleidt kandidaten door het sollicitatieproces en voert daarbij selectie- en arbeidsvoorwaardengesprekken, regelt de indiensttreding en zorgt voor een zorgeloze onboarding. Jij houdt de volledige regie op het recruitmentproces en de bijbehorende administratie.
 • Je ontwikkelt een vernieuwende arbeidsmarktcampagne onderscheidend voor de verschillende merken en rolt deze uit. Je optimaliseert de selectie- en werkprocessen door gebruikmaking van nieuwe tools en methodieken. Daarnaast benader én bind je strategische doelgroepen, zodat de pijplijn van interessante kandidaten voortdurend gevuld is.
 • Je coördineert de benodigde inzet van werving- en selectiebureaus, uitzendorganisaties, freelancers en stagiairs.
 • Je beleeft extra veel plezier aan het werven en selecteren van professionals op het gebied van technologie, data en IT, want met de verdere digitalisering binnen onze verschillende merken is dat een doelgroep waar veel focus op ligt.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent enthousiast en goed in je vak.
 • Je kunt snel schakelen op verschillende niveaus, hebt een gezond relativeringsvermogen en vindt het leuk om samen met het compacte HR-team te bouwen aan de organisatie.
 • Je werkt gestructureerd en zelfstandig en bent zowel naar de organisatie als naar kandidaten helder in je communicatie.
 • Je hebt recente en ruime ervaring als (corporate) Recruiter.
 • Je weet de verschillende wervingskanalen effectief in te richten en in te zetten.
 • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe searchtools en technieken en deelt deze proactief met je collega’s.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige en verantwoordelijke functie in een ambitieus, professioneel en betrokken team waarin samenwerking en lol met elkaar hoog in het vaandel staan.

Interesse?

Reageren kan via de website met jouw CV en motivatie. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met de afdeling recruitment via telefoonnummer 088 - 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wij zijn nieuwsjagers met een voorliefde voor cijfers en inhoud."

ilse
Ilse Zeemeijer
Redacteur ‘innovatie’ bij het FD Mediagroep
In dienst sinds 2013

 

"De FD Mediagroep heeft een informele werksfeer en een heel platte organisatie"

Jeroen Snoeij
Jeroen Snoeij
Lead developer bij FD Mediagroep
In dienst sinds 2014

 

"De laatste jaren is de FD Mediagroep sterk aan het uitbreiden"

Lydian de Kruiff
Lydian de Kruiff
Concept developer bij FD Mediagroep/BNR Networks
In dienst sinds 2005

 

"Voor goede ideeën is er altijd ruimte, ongeacht leeftijd en aantal vlieguren van redacteuren."

Pieter Couwenbergh
Pieter Couwenbergh
Algemeen verslaggever bij FD Mediagroep
In dienst sinds 1999