Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Controller (Finance & Business)

Ben jij de gedreven business partner die samen met onze Business Managers mee wil bouwen aan de toekomst van onze organisatie? Word je enthousiast van secure budgetten, strakke rapportages en solide internal controls? Ben je een talentvolle, energieke en proactieve Controller die toe is aan zijn/haar tweede of derde carrièrestap? Dan zijn wij bij FD Mediagroep op zoek naar jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf

FD Mediagroep helpt ondernemers, bestuurders en beslissers om betere beslissingen te nemen door overzicht, inzicht én (vooruit)zicht te bieden met journalistieke merken en hoogstaande kwalitatieve producten. Dit doen we onder andere met de nieuwsmerken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en Company.info. FD Mediagroep is de meest vooraanstaande nieuws en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

Het Control team bestaat uit de Senior Controller en de Change Controller; de rol van Controller is recentelijk toegevoegd. Gezamenlijk draagt het team zorg voor de volledige Control agenda voor de FD Mediagroep en alle dochterbedrijven. De primaire focus van de Controller is de planning & control cyclus van de Pro’s (niche titels binnen de uitgeefportfolio) en stafafdelingen. Tevens acteer je als linking pin tussen de financiële administratie en de budgethouders en als eerste aanspreekpunt voor verzoeken van de accountant.

De verantwoordelijkheden van de Controller (Finance & Business):

Faciliteren en begeleiden van het business planning & control proces
Als Controller begeleid je budgethouders bij het opstellen van hun budgetten, stem je het definitieve budget expliciet af en zorg je voor de vastlegging in het planningssysteem. Je signaleert afwijkingen in de realisatie ten opzichte van budget en analyseert deze. Hiernaast draag je bij aan beheersing van de kosten. Ook heb je een proactieve rol bij de implementatie van verbeterpunten en borging van de Risk-Control Matrix ten aanzien van de diverse administratieve cycli.

Opstellen van maandelijkse financiële rapportages, inclusief forecasts en key performance indicators
In dit proces heb je nauw contact met het grootboek team, de budgethouders en het Business Intelligence team. Je zorgt voor een goede voorbereiding van de maandelijkse finance meetings met de directie en neemt als Controller een signalerende rol aan naar de directie toe, anderzijds adviseer je de budgethouders. Daarnaast beheer je de liquiditeitenplanning en bereid je, ten behoeve van de Financieel Directeur, de adviezen voor met betrekking tot kasposities en het gebruik van kredietfaciliteiten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het tijdig en volledig aanleveren van de maandelijkse rapportageverplichtingen aan HAL Investments.

Projectmatige werkzaamheden
Hiernaast verricht je diverse projectmatige werkzaamheden gericht op het financieel administratief ondersteunen van het bedrijfs-/ commerciële proces. Bijvoorbeeld: het financieel administratief herinrichten van (delen van) een bedrijfsproces of het maken van een financiële analyse bij nieuwe business initiatieven of investeringen.

Ons aanbod aan jou

Wij bieden jou een 36-urige werkweek, een aantrekkelijk salaris, een uitstekende pensioenvoorziening, volop ontwikkelmogelijkheden, een leuk team en een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation.

Interesse?

Ben jij de Controller (Finance & Business) die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014