Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Accountmanager Podcasts

 

 

Accountmanager Podcasts
Podcasting is booming. Ben jij de accountmanager die zich volledig gaat storten op de groeiende vraag naar podcasts? BNR is voorloper en zet full force in op dit nieuwe medium. Niet alleen is BNR in 2018 uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Nederland, BNR is marktleider binnen zakelijke podcasts en initiatiefnemer van de Dutch Podcast Awards.

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf
FD Mediagroep is getransformeerd van een traditioneel krantenbedrijf naar een innovatief technologiebedrijf. Met de sterke merken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Company.info en FD Business zijn wij de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

Als Accountmanager Podcasts werk je binnen het team FD Mediagroep Effect: de contentstudio van FD Mediagroep (onderdeel van de commerciële afdeling van FD Mediagroep). FD Mediagroep Effect ontwikkelt geïntegreerde en creatieve marketing- en communicatieproposities voor partners in (voornamelijk) de zakelijke markt. Denk hierbij aan concepten die resulteren in journalistieke evenementen, gesponsorde radioprogramma's, video, een podcastreeks of een (branded) contentplatform, dan wel een combinatie hiervan. Juist door de combinatie van deze onderdelen is FD Mediagroep Effect voorloper in de markt van zakelijke contentsamenwerkingen. Het team groeit snel (ook met audio on demand en podcast) en daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s.

BNR podcasts                                                                                                                                 
Inmiddels hebben meer dan 100 opdrachtgevers samen met BNR podcasts ontwikkeld of hun naam verbonden aan een succesvolle, bestaande podcast van BNR. Bij BNR maken we zowel journalistieke podcasts als brandstories (branded content) in samenwerking met adverteerders. Ook zijn podcasts vaak onderdeel van een grotere 360 graden content samenwerking binnen FD en/of BNR. Om ons ‘on demand’ traject next level te krijgen en marktleider te blijven in de zakelijke podcastmarkt zijn we op zoek naar een Accountmanager Podcast.

Klanten adviseren
Als commercieel medewerker in de rol van account manager ga je dagelijks het gesprek aan met zowel bestaande als nieuwe klanten van FD Mediagroep. Vaak op basis van een briefing en regelmatig in een pitch. Je adviseert klanten over de inzet van ‘audio on demand’ (voornamelijk podcasts) binnen hun marketingmix. Kortom, je bent bezig met het ontwikkelen, uitwerken en markt-klaar maken van podcastproposities.
Je krijgt energie van het behalen van targets en het signaleren van nieuwe kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten. Je hebt nauw contact met het On Demand Team, het Team Mediasales, de podcastredactie en onze data-analisten. Voor een groot deel ben jij verantwoordelijk voor de podcastomzet. Hier moet je zeker creatief voor zijn, want er zijn verschillende manieren om de BNR-podcasts te vermarkten.

Ons aanbod voor jou
Wij bieden jou een 36-urige werkweek gedurende een jaar met optie tot verlenging, een aantrekkelijk salaris, een uitstekende pensioenvoorziening, volop ontwikkelmogelijkheden, leuk team op het grensvlak van content en marketing en een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation: we spreken onze klanten en relaties heel vaak bij Dauphine - hét mediacafé van Amsterdam.

Interesse
Ben jij een creatieve en ‘online savy’ mediaprofessional. Zie je een complexe briefing als een uitdaging, en wordt je warm van een stevige pitch? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel gerust naar 088-5678378.


 

Notitie voor bureaus
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

Mail mij deze pagina

Je reageert op de vacature Accountmanager Podcasts.

Je gaat gegevens invullen die in een database worden opgeslagen. Deze gegevens zullen zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld worden. Jouw gegevens worden niet verstrekt aan derden. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij nagaan in hoeverre deze aansluiten bij vacatures.

Door de sollicitatie te versturen, ga je ermee akkoord dat jouw gegevens met inachtneming van de hiervoor genoemde voorwaarden worden opgeslagen in een database.

De gegevens worden 3 maanden na afloop van de sollicitieprocedure verwijderd.

Wij zullen de data slechts gebruiken voor de hierboven benoemde doeleinden. Je kunt op elk moment de toestemming intrekken door contact met ons op te nemen.