Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Data Analist SAP BW

Weet jij de behoefte van de business binnen te halen? En ben jij in staat nieuwe functionaliteiten te implementeren in SAP BW en kan je data analyses uitvoeren? Dan zijn wij bij FD Mediagroep op zoek naar jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk databedrijf

FD Mediagroep is getransformeerd van een traditioneel krantenbedrijf naar een innovatief technologiebedrijf. Met de sterke merken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Company.info, Fondsnieuws, Energeia, ESB en Pensioen Pro zijn wij de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

De verantwoordelijkheden van de Data Analist SAP Business Warehouse (BW):

Het uitvragen van de informatiebehoefte gaat jou makkelijk af. Als data analist SAP BW ben jij verantwoordelijk voor de inrichting, beheer, uitbouw en kwaliteitsbewaking van ons SAP Datawarehouse en het Business Objects rapportage platform. Je levert kwalitatief hoogwaardige analyses, rapportages en klantenlijsten op, zowel structureel als ad hoc/op aanvraag van onze interne klanten. Je helpt mee bij het identificeren van kansen en projecten om de kwaliteit van data en leverbetrouwbaarheid van SAP BW te verbeteren en fungeert als sparringpartner en adviseur voor interne klanten.

Naast het binnenhalen van de informatiebehoefte, breng jij wijzingen in SAP BW en BO aan. Je werkt samen met applicatiebeheer SAP en hebt kennis van de kernmodules in SAP zoals FI/CO en de data extractie processen naar SAP BW. Het bouwen van queries in BEx Analyzer en rapportages in Business Objects is voor jou bekend terrein. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring met het opzetten van database queries in SQL en scripting in Python of R.

Ons aanbod voor jou 

Wij bieden jou een aantrekkelijk salaris, een uitstekende pensioenvoorziening en volop ontwikkelmogelijkheden op het gebied van Business Intelligence en Data Analytics binnen de snel ontwikkelende wereld van (Digitale) Media. Je bent onderdeel van een leuk en ambitieus BI & Analytics team en kom je te werken op ons kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation.

Interesse? 

Ben jij de data analist die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Wendy Bruul, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wij zijn nieuwsjagers met een voorliefde voor cijfers en inhoud."

ilse
Ilse Zeemeijer
Redacteur ‘innovatie’ bij het FD Mediagroep
In dienst sinds 2013

 

"De FD Mediagroep heeft een informele werksfeer en een heel platte organisatie"

Jeroen Snoeij
Jeroen Snoeij
Lead developer bij FD Mediagroep
In dienst sinds 2014

 

"De laatste jaren is de FD Mediagroep sterk aan het uitbreiden"

Lydian de Kruiff
Lydian de Kruiff
Concept developer bij FD Mediagroep/BNR Networks
In dienst sinds 2005

 

"Voor goede ideeën is er altijd ruimte, ongeacht leeftijd en aantal vlieguren van redacteuren."

Pieter Couwenbergh
Pieter Couwenbergh
Algemeen verslaggever bij FD Mediagroep
In dienst sinds 1999