Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Business Analist

Heb jij ervaring met het analyseren en structureren van data en haal jij energie uit het trekken van scherpe, fact-based conclusies? Zet jij deze informatie vervolgens om tot (sales) adviezen ter bevordering van onze business? Voor onze (advertentie) sales afdeling zijn we op zoek naar een Business Analist!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf

FD Mediagroep helpt ondernemers, bestuurders en beslissers om betere beslissingen te nemen door overzicht, inzicht én (vooruit)zicht te bieden met journalistieke merken en hoogstaande kwalitatieve producten. Dit doen we onder andere met de nieuwsmerken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en Company.info. FD Mediagroep is de meest vooraanstaande nieuws en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

Samen met dit team, bestaande uit marketing/sales analisten en data scientisten weet je FD Mediagroep als data gedreven organisatie van juiste inzichten te voorzien. Je rapporteert aan de Manager Business- en Marketing Intelligence.

De verantwoordelijkheden van de Business Analist:

Analyseren van data
Jij als business analist bent dé business partner van sales management. Voor alle mediamerken binnen FD Mediagroep doorgrond je de cijfers, weet de vinger op de zere plek te leggen en management te adviseren op basis van data-gedreven onderzoek. Jij structureert en analyseert deze online data (online advertising en bereik) via SQL, offline data (bereik en sales), externe data (NOM & Nielsen) alsmede de effectiviteit van onze (online) campagnes.

Omzetten van data naar een advies
Jij voorziet jouw sales collega’s van scherpe, onderbouwde en goed doorgronde conclusies en kansrijke inzichten in sales performances, campagne performances en marktinzichten. Ook weet je sales targets en funnels duidelijk en transparant aan de business uit te leggen. Je kent de mediasales markt, je hebt gedegen kennis van het competitief speelveld en weet zo externe inzichten te koppelen met de interne realisatie.

Sparringpartner voor de sales afdeling
Naast je strategisch inzicht, weet je analytisch vermogen ook te gebruiken op de salesvloer. Je ontwikkelt rapportages voor accountmanagers en zorgt ervoor dat ze bij complexe deals op basis van cijfers bij de klant beslagen ten ijs komen voor hun sales pitches. Daarnaast weet je sales marketing te helpen met het identificeren van kansen en nieuwe mogelijkheden om met impactvolle campagnes de belangrijkste doelmarkten te bereiken en om onze aanwezigheid in de bestaande markten te versterken. Je initieert zelfstandig projecten om meer data gestuurd te werken.

Ons aanbod aan jou

Wij bieden jou een fulltime positie (parttime is bespreekbaar), een aantrekkelijk salaris, een uitstekende pensioenvoorziening, volop ontwikkelmogelijkheden, een gedreven team en een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation.

Interesse?

Herken jij jezelf in de Business Analist die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw cv en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wij zijn nieuwsjagers met een voorliefde voor cijfers en inhoud."

ilse
Ilse Zeemeijer
Redacteur ‘innovatie’ bij het FD Mediagroep
In dienst sinds 2013

 

"De FD Mediagroep heeft een informele werksfeer en een heel platte organisatie"

Jeroen Snoeij
Jeroen Snoeij
Lead developer bij FD Mediagroep
In dienst sinds 2014

 

"De laatste jaren is de FD Mediagroep sterk aan het uitbreiden"

Lydian de Kruiff
Lydian de Kruiff
Concept developer bij FD Mediagroep/BNR Networks
In dienst sinds 2005

 

"Voor goede ideeën is er altijd ruimte, ongeacht leeftijd en aantal vlieguren van redacteuren."

Pieter Couwenbergh
Pieter Couwenbergh
Algemeen verslaggever bij FD Mediagroep
In dienst sinds 1999