Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Broadcast Technicus

Heb jij een passie voor radio en techniek? Heb jij de kennis van technische broadcastsystemen? Denk jij in oplossingen? Dan is de functie Broadcast Technicus bij BNR Nieuwsradio echt iets voor jou!

BNR Nieuwsradio zoekt een Broadcast Technicus!

BNR Nieuwsradio en BNR.nl vormen dé nieuwszender en dé nieuwswebsite voor de denkers en doeners van Nederland. We bieden snel, kort en bondig nieuws maar ook verdieping en achtergrond op de momenten dat onze luisteraar en lezer daar behoefte aan heeft. Naast de big picture van het wereldnieuws heeft BNR vier inhoudelijke pijlers: economie, politiek, mobiliteit en innovatie. We maken niet zomaar nieuwsradio, maar staan wekelijks midden in de wereld en beleving van onze doelgroep door een groot aantal locatie-uitzendingen. 


Als Broadcast Technicus kom je te werken in een klein en dynamisch team. Naast dat je het aanspreekpunt bent voor (grote) locatie uitzendingen die voorbereid moeten worden, zal je ook ingezet worden als Programma Technicus en draai je regelmatig mee in het techniekrooster.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de Broadcast Technicus zijn:

 

Verrichten van technische broadcast werkzaamheden ten behoeve van de continuïteit en technische realisatie van radio-uitzendingen in de studio’s én op locatie
Jij signaleert en verhelpt storingen aan de essentiële hard- en softwaresystemen van BNR Nieuwsradio waarmee (semi) live-uitzendingen gerealiseerd worden. Samen met je Senior Broadcast eEngineer collega voer je updates uit op essentiële (uitzend)systemen zoals; DHD (Visual Radio toepassingen), GML (radio-automatisering), CAB (Codec Management) en Newsboss (redactie-systeem). Daanaast ben jij samen met je collega’s verantwoordelijk voor het goed laten functioneren van deze uitzendsystemen.

Kennisoverdacht op het gebied van techniek, werkwijze, technische documentatie aan redactie, programmatechniek en IT
Jij helpt en bedenkt (samen met de Chef Operations), de optimale inrichting en inzet van technische middelen in de (mobiele) studio’s. Jouw kennis is altijd up-to-date van alle vaardigheden en onderdelen die benodigd zijn voor het live radioproces en je bent in staat deze over te dragen op freelancers en vaste collega’s.

Enthousiaste en service-gerichte starter
Je bent voortdurend op de hoogte van nieuwe technische ontwikkelingen en schetst de mogelijkheden voor BNR. Jij hebt ruime kennis van IT zoals basisprogrammeren PHP, HTML, MySQL, Windows server omgeving en basiskennis Linux. Daarnaast heb je een diepgaande kennis van geluidstechniek, digitale en analoge geluidsapparatuur en (radioautomatisering-) software waarmee audiomontage en audioverbindingen gemaakt worden.

Ons aanbod aan jou

Je wordt onderdeel van een uitermate enthousiast, jong en ondernemend team van technici. We bieden een prettige, uitdagende werksfeer, waarin hard wordt gewerkt. We maken modern nieuws in een inspirerende omgeving! Er is veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Verder bieden wij een marktconform salaris, een uitstekende pensioenvoorziening en een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation.

Interesse?

Herken jij jezelf in de Broadcast Technicus die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina

"Extra mooi is dat mijn werkzaamheden lekker afwisselend zijn"

Jessy Goldfinger
Jessy Goldfinger
Broadcast technicus bij BNR Nieuwsradio
In dienst sinds 2013

 

"Het uiten van ambities wordt aangemoedigd."

Mireille van Ark
Mireille van Ark
Eindredacteur bij BNR Nieuwsradio
In dienst sinds 2014