Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Applicatie Engineer

Ben jij een enthousiaste, proactieve beheerder en ontwikkelaar? Die het leuk vindt om met diverse technieken; databases, applicaties en interfaces te werken? Vind je het prettig om dagelijks uitgedaagd te worden in je werk en speel je graag een belangrijke factor in nieuwe projecten? Dan zijn wij bij FD Mediagroep op zoek naar jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en inspirerend mediabedrijf

De FD Mediagroep is getransformeerd van een traditioneel krantenbedrijf naar een innovatief technologiebedrijf. Met de sterke merken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Company.info, Fondsnieuws, Energeia, ESB, Pensioen Pro en Webservices.nl zijn wij de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

Applicatie Engineer
De transitie van print naar online, in combinatie met het aanboren van nieuwe businessmodellen, vraagt om een dynamische opstelling van IT waarbij ontwikkeling en vernieuwing centraal staan. Je komt in een IT-team terecht bestaande uit ongeveer 5 engineers die zich focussen op; infrastructuur, ontwikkeling, technisch en functioneel applicatiebeheer en servicedesk.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de Applicatie Engineer zijn:  

Bouwen en beheren van bedrijfsapplicaties, databases en interfaces
Je bent gedreven in het onderhouden en optimaliseren van één of meerdere applicaties die door ons zijn gebouwd of exclusief door ons in gebruik zijn. Daarnaast zorg je ervoor dat de continuïteit van deze applicaties gewaarborgd blijven. Jij optimaliseert en bewaakt voor een consistent functioneren van de diverse systemen die de business processen ondersteunen.

Samenwerken en communiceren op meerdere fronten
Je onderhoudt contact met vertegenwoordigers van de verschillende afdelingen binnen de organisatie en met de leveranciers van de applicaties die worden gebruikt. Op basis van je kennis en ervaring participeer je in projectgroepen. Eens per vijf weken ben je beschikbaar voor storingsdiensten en stand-by diensten. Jouw kennis wordt dan ingezet voor complexe inhoudelijke vragen van eindgebruikers wanneer de tweedelijns servicedesk niet aanwezig is of er niet uit komt.

Beheerder én ontwikkelaar
Je hebt enige ervaring met PHP, Python, SQL en MySQL. Java, APEX, Salesforce en WSO2 kennis is een pré. Daarnaast ben je communicatief sterk en kan je omgaan met werkdruk. Je creëert, ontwikkelt, beheert en hebt een instelling die altijd gericht is op problem solving.

Ons aanbod aan jou

Wij bieden jou een 36-urige werkweek, een aantrekkelijk salaris, consignatietoeslag, een uitstekende pensioenvoorziening, volop ontwikkelmogelijkheden, leuk team en een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation.

Interesse?

Ben jij de Applicatie Engineer die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Daniëlla Mahazri, Corporate Recuiter, op 088 5678 378.

 

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014