Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Accountmanager Podcasts

Vacature Accountmanager Podcasts

Podcasting is booming. Ben jij de accountmanager die zich volledig gaat storten op de groeiende vraag naar podcasts? BNR is voorloper en zet full force in op dit nieuwe medium. Niet alleen is BNR in 2018 uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Nederland, BNR is marktleider binnen zakelijke podcasts en initiatiefnemer van de Dutch Podcast Awards.

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk mediabedrijf
FD Mediagroep is getransformeerd van een traditioneel krantenbedrijf naar een innovatief technologiebedrijf. Met de sterke merken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Company.info, Sizo, Fondsnieuws, Energeia, ESB, Pensioen Pro zijn wij de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

Als Accountmanager Podcasts werk je binnen het team FD Mediagroep Effect. FD Mediagroep Effect ontwikkelt geïntegreerde en creatieve marketing- en communicatieproposities voor partners in (voornamelijk) de zakelijke markt. Denk hierbij aan concepten die resulteren in journalistieke evenementen, gesponsorde radioprogramma's, video, een podcastreeks of een (branded) contentplatform, dan wel een combinatie hiervan. Juist door de combinatie van deze onderdelen is FD Mediagroep Effect voorloper in de markt van zakelijke content-samenwerkingen.

BNR podcasts
De afgelopen jaren hebben tientallen opdrachtgevers samen met BNR podcasts ontwikkeld of hun naam verbonden aan een succesvolle, bestaande podcast van BNR. Bij BNR maken we zowel journalistieke podcasts als brandstories (branded content) in samenwerking met adverteerders. Ook zijn podcasts vaak onderdeel van een grotere 360 graden content samenwerking binnen FD en/of BNR. Om ons ‘on demand’ traject next level te krijgen en marktleider te blijven in de zakelijke podcastmarkt zijn we op zoek naar een Accountmanager Podcast.

Wat ga je doen

Klanten adviseren
Als accountmanager ga je dagelijks het gesprek aan met zowel bestaande als nieuwe klanten. Je adviseert klanten over de inzet van ‘audio on demand’ (voornamelijk Podcasts) binnen hun marketingmix. Een leuke uitdaging aangezien je de eerste accountmanager bent die zich specifiek richt op Podcast. Kortom, je bent bezig met het ontwikkelen, uitwerken en marktklaar maken van podcast-proposities.

Targets behalen
Je krijgt energie van het behalen van targets en het signaleren van nieuwe kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten. Je hebt nauw contact met het On Demand Team, het Team Mediasales, de podcastredactie en onze Data Analisten. Voor een groot deel ben jij verantwoordelijk voor de Podcasts-omzet. Hier moet je zeker creatief voor zijn, want er zijn verschillende manieren om de BNR podcasts te vermarkten. Uiteraard is het een pré als je al eerder binnen het medialand gewerkt hebt en een relevante MBO/HBO opleiding hebt afgerond.

Ons aanbod voor jou

Wij bieden jou een 36-urige werkweek gedurende een jaar met optie tot verlenging, een aantrekkelijk salaris, een uitstekende pensioenvoorziening, volop ontwikkelmogelijkheden, leuk team op het grensvlak van content en marketing en een kantoor op een toplocatie naast het Amstelstation: we spreken onze klanten en relaties heel vaak bij Dauphine - hét mediacafé van Amsterdam.

Interesse?

Herken jij jezelf in de functie van Accountmanager Podcasts? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Wendy Bruul, Corporate Recruiter, op 088 5678 378. 

 

Direct solliciteren met CV! 

 Notitie voor bureaus:

Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

Herinner mij later


"Wat ik waardeer aan het FD is dat de redactie altijd inzet op kwaliteit"

Thomas de Heide
Thomas de Heide
Journalist bij het FD 
In dienst sinds 2014