Prins Bernhardplein 173
1097BL Amsterdam

FD Mediagroep Recruitment

Accountmanager New Business

Ben jij een accountmanager die gelooft in de kracht van financieel nieuws? En ben jij een uitblinker in het genereren van new business? Heb jij ervaring in de verkoop van redactionele nieuwsproducten/licenties? Dan is de functie Accountmanager New Business bij FD Mediagroep echt iets voor jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en leuk databedrijf

Je gaat werken bij de FD Mediagroep, uitgever van onder andere de meest toonaangevende bron voor ondernemend Nederland, Het Financieele Dagblad. Andere titels waarvoor je licentie gaat verkopen aan prospects en bestaande klanten zijn Energeia, Fondsnieuws, Pensioen Pro en ESB. Onmisbare nieuwsbronnen voor zakelijke professionals, onder andere in de financiële dienstverlening, accountany, advocatuur, energiesector en bij de overheid. Met onze content helpen wij professionals om succesvoller zaken te doen.

Voor ons New Business team zijn wij op zoek naar een ambitieuze Accountmanager New Business.
Het salesteam bestaat uit een inside salesteam, Accountmanagers relatiebeheer key accounts en het New Business team. Het totale team bestaat uit 6 Accountmanagers.

De verantwoordelijkheden van de Accountmanager New Business: 

Genereren van new business  
Op basis van consultative selling adviseer jij de top van ondernemend Nederland hoe zij hun zakelijke doelen nog beter kunnen realiseren met onze nieuwsbronnen. Je bent commercieel verantwoordelijk voor (nieuwe) potentiële klanten en voor het uitbouwen van de business bij bestaande klanten. Je stelt hiertoe een jaarplan op en voor grote complexe klanten/prospects ook een accountplan. Je spreekt voornamelijk met commercieel directeuren, procurement en beslissers in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Je bent verantwoordelijk voor het gehele verkoopproces. Door jouw van nature ondernemende, energieke en nieuwsgierige karakter weet jij feilloos de behoefte van de klant bloot te leggen en deze te vertalen naar concrete data-gedreven oplossingen. Ieder klantgesprek is voor jou een uitdaging, maar met jouw overtuiging en gedrevenheid weet jij new business te genereren. De customer journey van je klanten ken je als geen ander.

Administratie en registratie 
Je stelt zelf je offertes op en licht deze toe aan de klant. Ook zorg je in samenwerking met sales support voor heldere contracten, waarin alle afspraken goed zijn vastgelegd. Ook help je de klant met het in gebruik nemen van de producten en neem je alle zorgen uit handen door intern de juiste mensen bij het proces te betrekken. Verder registreer je alle belangrijke klantinformatie in ons CRM systeem zodat je altijd de juiste informatie bij de hand hebt. 

Geven van presentaties en trainingen 
Je laat in een (online) presentaties zien wat onze zakelijke nieuwsmerken te bieden hebben of je presenteert ons product bij een van jouw relaties. 

Signaleren van marktontwikkelingen  
Je bent goed op de hoogte van wat er speelt, zowel binnen jouw klantenportfolio als in de markt. Je signaleert ontwikkelingen en past hier jouw strategie ook op aan. Hierdoor ben jij een volwaardige gesprekspartner voor zakelijk Nederland.

Ons aanbod voor jou 

Wij bieden een fulltime baan, een aantrekkelijk salaris, mooie bonusregeling, een uitstekende pensioenvoorziening en een kantoor op een toplocatie (boven restaurant Dauphine bij het Amstelstation). Je werkt in een dynamische omgeving met leuke, jonge professionals en hebt alle mogelijkheden om je sales kennis en ervaring naar een professioneel niveau te tillen.  

Interesse? 

Heb jij affiniteit met nieuws/content en herken jij jezelf in de Accountmanager New Business die wij zoeken? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan gerust Wendy Bruul, Corporate Recruiter, op 088 5678 378.

Direct solliciteren met CV!

 

Notitie voor bureaus:
Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.

 

Mail mij deze pagina


"Wij zijn nieuwsjagers met een voorliefde voor cijfers en inhoud."

ilse
Ilse Zeemeijer
Redacteur ‘innovatie’ bij het FD Mediagroep
In dienst sinds 2013

 

"De FD Mediagroep heeft een informele werksfeer en een heel platte organisatie"

Jeroen Snoeij
Jeroen Snoeij
Lead developer bij FD Mediagroep
In dienst sinds 2014

 

"De laatste jaren is de FD Mediagroep sterk aan het uitbreiden"

Lydian de Kruiff
Lydian de Kruiff
Concept developer bij FD Mediagroep/BNR Networks
In dienst sinds 2005

 

"Voor goede ideeën is er altijd ruimte, ongeacht leeftijd en aantal vlieguren van redacteuren."

Pieter Couwenbergh
Pieter Couwenbergh
Algemeen verslaggever bij FD Mediagroep
In dienst sinds 1999